Tänk på detta vid köksrenovering

Nu är det sommar och många spenderar sina semesterpengar och semesterdagar i hemmet för att renovera något eller några rum. Är du en av dem som tycker att köksrenovering lämpar sig bäst på sommaren, då har du ett antal veckor av slit framför dig.

De allra flesta som bestämmer sig för att renovera kök gör misstaget att tro att det går mycket fortare än vad det gör. Det är väl inget att slå ner gamla skåp, se till att väggar är som de ska, gipsa, måla och sedan sätta upp nya skåp.

I teorin stämmer detta säkert, men som vi vet vill inte teori och praktik alltid samma sak. En köksrenovering är inget litet projekt. Punkt. När vi räknade upp åtgärderna ovan glömde vi vissa vitala delar som planering och mätning, beställning och leveranstid, samt den lilla delen med att dra om vatten, avlopp och el.

Det där sista är ofta det som är svårast att göra själv vid en köksrenovering. Därför behöver du sannolikt hyra in hjälpen från såväl elektriker som rörmokare. Och som de flesta andra svenskar vill även de ha semester – på sommaren. Grattis, beställ nu och du får besök i oktober. Såvida du inte önskar en av de där svartlistade i Råd och Rön alltså.

Så mitt råd är att vara ute i god tid, se till att mäta och beställa innan kofoten åker fram och överskåpen åker ner. För räkna med att leveransen av vitvaror, skåp, bänkskiva och diskbänk kan ta några veckor. Och du vill inte sitta med ett halvfärdigt kök i två månader. Beställ först och börja sedan riva när du fått bekräftat att sakerna är på väg hem till dig. Det här kommer bespara dig en massa obehagliga överraskningar på vägen mot ditt nya, fantastiska kök.

Det här var några korta tips kring vad du ska tänka på vid en köksrenovering. Lycka till!

One thought on “Tänk på detta vid köksrenovering

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
Website