Byt gummipackning i ditt handfat

Mycket av det enkla arbetet i ett badrum kan du göra själv, både för att spara tid och pengar men också för att utveckla dig själv och dina personliga kunskaper. Det handlar dock om i huvudsak mycket enkla saker och vi rekommenderar dig inte att ge dig på allt för stora modifikationer i badrummet. Så fort du känner dig osäker på vad du ska göra ska du ta kontakt med en yrkesman!

Med det sagt ska vi nu hjälpa till med att lösa ett vanligt förekommande problem i äldre badrum, sådana som har en så kallad tvågreppsblandare, alltså ett vred för varmvatten och ett för kallvatten. Dessa kranar är vanliga i till exempel äldre hyresbostäder. Om kranen droppar beror det i nästan samtliga fall på att gummipackningen behöver bytas.

För att byta denna gummipackning gör du på följande vis:

  1. Stäng av vattnet på BÅDA ledningarna, under eller vid sidan av handfatet. Skulle det vara en villa kan du vrida av huvudkranen för inkommande vatten.
  2. Skruva bort kranhatten, den yttersta biten i plast, för att komma åt kranvredet. Kranvredet skruvar du bort med en skiftnyckel och för att undvika repor kan du ha en liten tygbit i skiftnyckelns grepp. Byt ut packningen som sitter på gängorna.
  3. Du kan också kontrollera om det finns avlagringar på käglan, i så fall borstar du enkelt bort dessa.
  4. Montera tillbaka kranen i omvänd ordning.

Se där, låter enkelt eller hur? Och så slipper du en droppande kran därefter. Gummipackningen köper du i välsorterade badrumsbutiker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
Website